Verder met veiligheidszorg.
Verder met Copla.
Nieuwsbrief 18 december 2019

Sluiting feestdagen 23 december 2019 t/m 3 januari 2020.

Copla Opleiding – Training – Consultants wenst u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Vanaf maandag 6 januari 2020 staan we graag weer voor u klaar.

Tips en tools om beroepsziekten door gevaarlijke stoffen te voorkomen
Jaarlijks overlijden ruim 3000 mensen aan de gevolgen van blootstelling aan gevaarlijke stoffen op het werk. Met de juiste preventieve maatregelen is dit te voorkomen. Preventiemedewerkers hebben dan ook een centrale rol om veilig en gezond werken onder de aandacht te brengen in de organisatie en om de kans op beroepsziekten als gevolg van gevaarlijke stoffen te verlagen.

SER: Flexwerkers doen vaker gevaarlijk of fysiek zwaar werk
Het type arbeidsrelatie is van invloed op de arbeidsomstandigheden. Flexwerkers (uitzendkrachten, oproep- en invalkrachten) doen vaker gevaarlijk of fysiek zwaar werk dan werknemers in vaste dienst. Maar vaste werknemers hebben vaker veel en emotioneel zwaar werk. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Sociaal Economische Raad (SER).
Lees meer

Signalering en preventie van beroepsziekten door schadelijke stoffen
Een gebrekkige samenwerking tussen arbeidshygiënist en bedrijfsarts belemmert het implementeren van preventieve maatregelen op het gebied van schadelijke stoffen. Als een bedrijfsarts actief gezondheidsklachten vroeg signaleert is dat een bevorderende factor. Dat zijn enkele uitkomsten van een NCvB-onderzoek in het kader van de overheidscampagne ‘Veilig werken met gevaarlijke stoffen’.

Alle Brzo-bedrijven krijgen inspectie op bezoek
Brzo-bedrijven kunnen maar beter alvast de zilveren koffielepeltjes oppoetsen. Want de Inspectie SZW komt in 2020 gegarandeerd langs. In de afgelopen jaren kreeg zo’n 60 procent van de Brzp-bedrijven een inspectie. Na de uitbreiding met gespecialiseerde inspecteurs kunnen alle bedrijven volgend jaar een bezoek van de Inspectie verwachten.De Inspectie SZW gaat in 2020 op drie thema’s in het bijzonder controleren...
Lees meer

Vleesverwerkers in Amsterdam werken onveilig en niet eerlijk
Vijf vleesverwerkers in Amsterdam zijn in overtreding op het gebied van veilig en eerlijk werken. Dit blijkt uit een controle van de Inspectie SZW in samenwerking met de Nationale Politie. Eén van de vijf bedrijven had eerder al een boete van ruim 28 duizend euro gekregen van de Inspectie.

 
 
Agenda

MVK Opleiding
28 januari 2020
10 maart 2020
16 april 2020


HVK Opleiding
18 maart 2020
6 april 202015 mei 2020


Hoe
kunnen onze consultants u helpen
 
Na- en bijscholing voor veiligheidsdeskundigen
 
Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust. We helpen u graag verder.
Volg ons via:
Twitter
LinkedIn
YouTube
Facebook
 

Verstuurd naar: _t.e.s.t_@voorbeeld.nl

Copla, Postbus 279, 3840 AG Harderwijk, Nederland