Verder met veiligheidszorg.
Verder met Copla.

Baggeraars werken niet voorzichtig genoeg met straling
Uit controles bij 25 baggeraars bleek dat deze bedrijven meer moeten doen om werknemers te beschermen tegen de gevaren van straling. De Inspectie SZW constateerde 34 overtredingen. Een aantal zaken die tijdens eerdere inspecties aan het licht kwamen, zijn nu nog steeds niet op orde. Zo voldoen risico-inventarisaties en -evaluaties niet aan de vereisten en is het op peil houden van de deskundigheid van werknemers niet altijd in orde.

Vijf praktische tips om gezond thuis te werken
Met deze vijf tips werk je zo gezond mogelijk thuis!
Tip 1: Neem regelmatig pauzes van het werken met een beeldscherm.
Om lichamelijke klachten te voorkomen is het verstandig om taken met intensief gebruik van beeldscherm, toetsenbord en/of muis zoveel als mogelijk te beperken (advies: niet meer dan 4 uur per dag). Dit kan door taken af te wisselen, voldoende pauzes te nemen en deze efficiënt in te zetten. Het doorbreken van intensief werken met een beeldscherm kan door het nemen van micropauzes (van bijvoorbeeld 20 seconden).
Lees meer

Olielekkage haven Rotterdam
Op 23 juni 2018 kwam de chemicaliën- en olietanker Bow Jubail in de Rotterdamse haven in aanvaring met een steiger van het bedrijf LBC Tank Terminals. De aanvaring maakt duidelijk dat een grootschalige lekkage ingrijpende gevolgen heeft. Ondanks dat de oliebestrijdingsoperatie snel op gang kwam, mondde de lekkage in korte tijd uit in serieuze milieuschade. De honderden besmeurde vogels vormden hiervan een zichtbaar bewijs. Een ‘shutdown’ van bedrijven in de haven werd voorbereid, wat aanzienlijke economische en milieutechnische gevolgen zou hebben gehad. Dit kon uiteindelijk worden voorkomen.

Wat kun je doen om het gehoor van je werknemers gezond te houden?
Gehoorschade is een van de meest voorkomende beroepsziekten. Al vlak boven de 80 decibel lopen werknemers risico op beschadiging aan het oor, veel eerder dan velen denken. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vraagt opnieuw aandacht voor gehoorverlies. Dagelijks werken bijna een miljoen Nederlanders in schadelijke geluidsniveaus.
Lees meer

Tekort aan mondkapjes, is hergebruik een optie?
Moeten ziekenhuizen duurdere apparatuur aanschaffen door het tekort aan mondkapjes? Of is hergebruik van maskers een optie?
Het lijkt een mooi initiatief, gedetineerden in gevangenissen omscholen. Niet langer produceren zij verwarmingsbeugels of inloopmatjes, zij zetten zich aan de productie van mondkapjes. Want in deze crisistijden en bij een tekort aan mondkapjes zijn die heel hard nodig. Drie minuten applaudisseren voor onze hardwerkende criminelen dus? Misschien is dat voorbarig.

 
 
Agenda

MVK Opleiding
Planning volgt

9 september 2020


9 september 2020


11 juni 2020


Hoe kunnen onze consultants u helpen
 
Na- en bijscholing voor veiligheidsdeskundigen
 
Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust. We helpen u graag verder.
Volg ons via:
Twitter
LinkedIn
YouTube
Facebook
 

Verstuurd naar: _t.e.s.t_@voorbeeld.nl

Copla, Postbus 279, 3840 AG Harderwijk, Nederland