Voorvertoning
Verder met veiligheidszorg.
Verder met Copla.

Voorkom technostress bij thuiswerkende jonge werknemers
Door de coronacrisis wordt een groot deel van de Nederlandse bevolking gedwongen om thuis te werken. Dit heeft mogelijk niet alleen tijdens deze crisis, maar ook op de langere termijn gevolgen voor onze werksituatie. Onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid laat zien dat ruim een kwart van de mensen die nu meer thuiswerken dat vaker wil blijven doen. Werknemers wennen aan video calls en constateren dat vergaderen best effectief kan met digitale communicatiemiddelen.

NEN publiceert ergonomische eisen kantoorwerkplekken in het kader van COVID-19
Door COVID-19 werken veel mensen sinds half maart thuis en zijn kantoren veelal (deels) gesloten. Om mensen weer op kantoor te kunnen laten werken, moeten ruimtes anders worden ingericht of ingedeeld. Daarom heeft NEN nu een NEN-spec met ergonomische eisen voor de oppervlakte en inrichting van kantoorwerkplekken in het kader van COVID-19-maatregelen gepubliceerd. Het document is vrij beschikbaar.
Lees meer

Ervaringen met leren op afstand
Copla leidt veiligheidskundigen op en is overtuigd voorstander van klassikaal opleiden. Hoe gaat een verstokte klassikale opleider om met online leren? Groeit deze uit corona geboren noodzaak uit tot een liefdevolle omarming van afstandsleren?
Lees het hele artikel wat is geschreven door Rick van der Heide en Ronald Meijer voor het vakblad Arbo nummer 6 | 2020.

Veiligheidskunde in tijden van COVID-19
Young NVVK heeft op 4 juni 2020 voor een groep van 10 enthousiaste jonge veiligheidskundigen een digitaal rondetafelgesprek georganiseerd over ‘Veiligheidskunde in tijden van COVID-19’. Tijdens het eerste deel van het gesprek werd gesproken over wat de coronacrisis doet met de beleving van veiligheid op de werkplek en hoe er bij de organisaties wordt geanticipeerd op de gevolgen van de coronacrisis.
Na een korte pauze gaat het gesprek verder over het ‘nieuwe normaal’. Welke veranderingen zijn ‘blijvertjes’ en wat betekent dit voor het vakgebied?
Lees meer

NVAB: Aanpassingen werkomstandigheden nodig in strijd tegen overspanning en burn-out
Oproep aan werkgevers om kritisch te kijken naar werksituatie én tijdig deskundigen te raadplegen.

De NVAB wil werkgevers helpen om klachten van overspanning of burn-out bij werknemers te voorkomen of op te lossen. De oplossing voor werkstress wordt vaak gezocht in het stimuleren van veerkracht bij werknemers, maar dit is beslist niet de enige manier. En ook niet de meest effectieve.
Lees meer

 
 
Agenda

MVK Opleiding
3 september STARTGARANTIE
15 september
14 november
25 november

9 september
16 september STARTGARANTIE
9 september

28 september


Hoe kunnen onze consultants u helpen
 
Na- en bijscholing voor veiligheidsdeskundigen
 
Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust. We helpen u graag verder.
Volg ons via:
Twitter
LinkedIn
YouTube
Facebook
 

Verstuurd naar: _t.e.s.t_@voorbeeld.nl

Copla, Postbus 279, 3840 AG Harderwijk, Nederland