Verder met veiligheidszorg.
Verder met Copla.
Nieuwsbrief 31 juli 2019

Slechts 1 op de 4 bedrijven geeft tijd aan de bedrijfsarts voor beroepsziektediagnostiek
Recent is het rapport ‘Arbo in bedrijf 2018’ van de Inspectie SZW verschenen. Daaruit blijkt dat 1 op de 4 bedrijven afspraken heeft in haar contract met arbodienstverleners over tijd voor de bedrijfsarts voor onderzoeken en melden beroepsziekten (Tabellenboek, pagina 20 en tabel 1.21). Het rapport en het bijbehorende tabellen vind je op de website.

Bouwbedrijven verantwoordelijk voor fatale val bouwvakker Hoog Catharijne
Bouwbedrijven BAM en Blitta zijn beide verantwoordelijk voor de fatale val die een bouwvakker maakte op de bouwplaats van Nieuw Hoog Catharijne in Utrecht, in januari 2017. Hoofdaannemer BAM moet een boete betalen van 75.000 euro, onderaannemer Blitta krijgt een boete van 50.000 euro opgelegd.

Personeel in gevaar door onveilig gebruik van bestrijdingsmiddelen
Een plantenkwekerij in de omgeving van Brielle gaat achteloos om met de bestrijdingsmiddelen die het gebruikt. Het personeel werkt in kassen waarin met bestrijdingsmiddelen wordt gespoten, terwijl er onvoldoende maatregelen zijn getroffen om hen te beschermen tegen deze gevaarlijke stoffen. Dat blijkt uit een controle van de Inspectie SZW naar aanleiding van een melding.

Bouwvakkers vijf keer meer kans op huidkanker: ‘Hoog tijd voor verplichte zonnebrand op bouwplaats’
Bewustwording en een strenger beleid zijn daarom hard nodig, vinden deskundigen. FNV Bouw pleit voor een verplichting van zonnebrandcrème en UV-beschermende kleding op de bouwplaats. Het onderwerp is al langer een zorgpunt bij de vakbond: bij de cao-onderhandelingen van vier jaar geleden pleitte de werknemersorganisatie al voor dit soort verplichte beschermingsmaatregelen. Verder dan een lijst met aanbevelingen kwam het echter niet.

Data ingepland voor Beheerder Brandmeld- en Ontruimings-alarminstallatie (BMI-OAI)!
In het huidige bouwbesluit (in Bijlage 1) is het onderhoud aan de BMI-OAI door de gebruiker verplicht gesteld en altijd en voor elke geëiste installatie (inspectiecertificaat) van toepassing. De Opleiding Beheerder BMI-OAI is bedoeld voor iedereen die verantwoordelijk is voor het beheer van de installatie en periodieke controles uitvoert volgens de norm NEN 2654. De opleiding wordt afgesloten met het NIBHV-examen Beheerder BMI-OAI. Startdata 3 september (avondopleiding) in Hoofddorp, 11 november in Wieringerwerf en 10 december in Harderwijk.

 
 
Agenda

MVK Opleiding
2 september 2019
10 september 2019
8 oktober 2019*
*Startgarantie
20 november 2019


HVK Opleiding
16 oktober 2019
26 november 2019  


Praktijkopleiding PBM
18 september 2019HVK modulair
Startgarantie

2 september 2019
3 september 2019
6 september 2019
11 oktober 2019

Hoe kunnen onze consultants u helpen
 
Na- en bijscholing voor veiligheidsdeskundigen
 
Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust. We helpen u graag verder.
Volg ons via:
Twitter
LinkedIn
YouTube
Facebook
 

Verstuurd naar: _t.e.s.t_@voorbeeld.nl

Copla, Postbus 279, 3840 AG Harderwijk, Nederland