Voorvertoning
Verder met veiligheidszorg.
Verder met Copla.

Bestuurders en bouwers vrezen gevolgen geluidsregels: nieuwbouw in de knel
Na stikstof en PFAS dreigen nieuwe geluidsregels de bouw van woningen lastiger te maken. Daarvoor waarschuwen woningcorporaties, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en aannemers in een gezamenlijke brandbrief aan minister Ollongren. Gemeentes en provincies waarschuwden al eerder.
Als het aan het kabinet ligt, worden de nieuwe geluidsregels onderdeel van een wet die in 2022 van kracht wordt.

Kabinet maakt werk van erkenning voor slachtoffers gevaarlijke stoffen
Jaarlijks overlijden naar schatting 3.000 mensen door blootstelling aan gevaarlijke stoffen op hun werk. Nog meer mensen worden ziek. Het verhalen van schade voor slachtoffers van stoffen-gerelateerde beroepsziekten is complex, tijdrovend en kostbaar. Om dit proces te vergemakkelijken is de commissie Vergemakkelijking Schadeafhandeling Beroepsziekten ingesteld die onder leiding van Ton Heerts een advies heeft uitgebracht.
Lees meer

Wanneer is welk mondmasker geschikt?
Mondmaskers. De discussie erover wordt breed gevoerd, maar dat gebeurt niet altijd door inhoudelijke experts. Tot 23 juni jongstleden dan, want toen organiseerde de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde het seminar ‘Van Schijnveiligheid naar veiligheid. Wanneer is welk mondmasker geschikt?’

Vetverwerkingsbedrijf meldt ernstig ongeval niet bij inspectie
De FNV maakt het vetverwerkingsbedrijf verwijten voor het ongeluk. “De man was niet goed ingewerkt”, aldus Spenkelink. “Hij kende de regels niet en wist niet hoe hij zich moest gedragen op zijn werkplek.”Het vetverwerkingsbedrijf bestrijdt dat. De man heeft werkinstructies gekregen en ondertekend. “Maar hij heeft ze niet nageleefd”, vertelt Maarten Groen van Beneluxvet. “Hij had ook beschermingsmiddelen gekregen, maar daar heeft hij geen gebruik van gemaakt.” De inspectie werd vrijdagochtend door de FNV op de hoogte gesteld van het ongeluk. Bedrijven horen binnen 24 uur zelf een ernstig bedrijfsongeval bij de inspectie te melden.
Lees meer

CPB bepleit alleen steun voor zelfstandigen die het echt nodig hebben
Als de financiële ondersteuning van de overheid aan zelfstandigen na 1 oktober wordt voortgezet, dan ligt het voor de hand om alleen nog zzp’ers te helpen die weinig vermogen hebben. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB) in een publicatie waarin de verschillende scenario’s voor de zogenoemde Tozo-regeling worden geschetst.

Lees de publicatie “Opties voor de derde fase van steun aan zelfstandig ondernemers
Lees meer

 
 
Agenda

MVK Opleiding
3 september STARTGARANTIE
15 september
STARTGARANTIE
13 november
21 november

9 september
16 september STARTGARANTIE
9 september
STARTGARANTIE


26 oktober
STARTGARANTIE

Hoe kunnen onze consultants u helpen
 
Na- en bijscholing voor veiligheidsdeskundigen
 
Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust. We helpen u graag verder.
Volg ons via:
Twitter
LinkedIn
YouTube
Facebook
 

Verstuurd naar: _t.e.s.t_@voorbeeld.nl

Copla, Postbus 279, 3840 AG Harderwijk, Nederland