Verder met veiligheidszorg.
Verder met Copla.

Ontwikkeling van snelle praktische test om benzeen te monitoren
TNO en SKC werken samen om een snellere en meer praktische testkit voor benzeen in urine te ontwikkelen. De ter plaatse analyse levert binnen enkele uren resultaat op, zodat bronnen en locaties van blootstelling snel kunnen worden geïdentificeerd. Dit helpt bij het voorkomen van gezondheidseffecten voor werknemers.

Nieuwe animatie: de rol van een vertrouwenspersoon binnen een organisatie
Welke positieve bijdrage kan een vertrouwenspersoon leveren aan het creëren van een veilige werkomgeving? Dat leggen we in minder dan twee minuten uit in deze nieuwe animatie op het Arboportaal.Een werkgever moet beleid voeren om psychosociale arbeidsbelasting (PSA) binnen de organisatie te voorkomen of te beperken. Dit is onder andere seksuele intimidatie, agressie, pesten en werkdruk. Eén van de mogelijke maatregelen is de inzet van een vertrouwenspersoon.

Herhalende gedragspatronen aanpakken
Aanspreken zonder oordeel
In de praktijk komt het nogal eens voor: een werknemer die steeds niet doet wat zijn leidinggevende hem vraagt. Terwijl dit leidt tot gevaarlijke situaties. Hoe komt dat en kan het ook anders?
Artikel geschreven door Rick van der Heide voor Vakblad Arbo
Het ik-ik-jij-wij-model is vooral goed toepasbaar wanneer medewerkers een herhalend gedragspatroon laten zien dat onveilige situaties oplevert. Wanneer er kennis is over de risico’s en de beheersmaatregelen bij de werknemer, dan is het model een goed aanspreekmodel om de verantwoordelijkheid voor het oplossen van de situatie bij de ander neer te leggen. Lees het artikel verder op de website of hier in pdf.

Onderzoek CNV: 1 op de 4 werknemers slachtoffer van bedrijfsongeval
I op de 4 werknemers in een risicovol beroep is wel eens het slachtoffer geworden van een bedrijfsongeval. 36% van alle werknemers stelt dat er steeds meer onveilige situaties op de werkvloer ontstaan door de hoge werkdruk. Snelheid gaat daarnaast vaak boven veiligheid, stelt 25% van de ondervraagden. Bijna 1 op de 5 werknemers heeft zich wel eens ziekgemeld door een ongeval op het werk en 23% stelt dat de werkvloer de laatste jaren onveiliger wordt.

Bezoek ons op het Jaarcongres Industriële Veiligheid 2020
Op 30 januari aanstaande bent u van harte welkom in de Copla stand op nummer 68 van het Jaarcongres Industriële Veiligheid in De Fabrique te Utrecht.
Thema dit jaar is Samenhang in Veiligheid
Het congres toont de laatste ontwikkelingen op het gebied van machineveiligheid, procesveiligheid, explosieveiligheid en alle facetten van veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag. Industriële Veiligheid biedt een uitgebreid, veelzijdig en hoogwaardig congresprogramma en is met meer dan 500 vakgenoten bij uitstek hét evenement om jaarlijks geïnformeerd te worden over de laatste ontwikkelingen, kennis te delen met uw vakgenoten en om uw netwerk te onderhouden.

 
 
Agenda

MVK Opleiding
20 november 2019*
*Startgarantie
5 februari 2019
10 maart 2020


HVK Opleiding
26 november 2019*
*Startgarantie
18 maart 2020Startgarantie
28 november 2019
2 december 2019
4 december 2019

Hoe kunnen onze consultants u helpen
 
Na- en bijscholing voor veiligheidsdeskundigen
 
Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust. We helpen u graag verder.
Volg ons via:
Twitter
LinkedIn
YouTube
Facebook
 

Verstuurd naar: _t.e.s.t_@voorbeeld.nl

Copla, Postbus 279, 3840 AG Harderwijk, Nederland