Verder met veiligheidszorg.
Verder met Copla.
Nieuwsbrief 28 augustus 2019

Sneller een arbo-boete en die pakt ook hoger uit
De Beleidsregel boeteoplegging Arbeidsomstandighedenwetgeving is per 23 juli 2019 gewijzigd naar aanleiding van jurisprudentie van de Raad van State. Dit betekent een scherpere beoordeling van overtredingen op de Arbowet en daarnaast hogere arbo-boetes.In februari 2019 ging er al een brief van staatssecretaris Van Ark van SZW naar de Tweede Kamer. Die brief was een reactie op de Arbobalans 2018 van TNO. In dat TNO-rapport zag Van Ark aanleiding tot aanpassing van het arbobeleid.

Schade in houtverwerkingsindustrie
In het eerste half jaar van 2019 zijn er al weer een aantal flinke stofexplosies te melden in de houtverwerkende industrie. De gevolgen? Grote schade, slachtoffers en gezondheidsproblemen voor werknemers.
Houtbewerkingsmachines staan niet alleen opgesteld in timmer- en meubelfabrieken maar ook in werkplaatsen van aannemersbedrijven, bij groothandels in hout- en ijzerproducten, in onderhoudswerkplaatsen, bij technische diensten van grote bedrijven en in doe-het-zelf zaken.

Handreiking arbomaatregelen Uitzendwerk
De SER publiceert de nieuwe handreiking Uitzendwerk, een handreiking specifiek gericht op de arbeidsomstandigheden van uitzendkrachten.
De handreiking beschrijft hoe sectoren en bedrijven ervoor kunnen zorgen dat uitzendkrachten en/of tijdelijke krachten onder goede en gelijkwaardige omstandigheden starten. De handreiking is opgesteld in samenwerking met de Stichting DOORZAAM, een stichting gericht op het stimuleren van de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten.

Copla SKO-erkende HVK Opleiding starten na de zomer!
In oktober en november starten we weer op 2 locaties (Appingedam en Harderwijk) met de praktijkgerichte opleiding HVK. Bezoek de gratis informatieavonden 4 september en 9 oktober voor persoonlijk opleidingsadvies en ontdek wat Copla te bieden heeft in uw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Start de HVK opleiding 16 oktober in Appingedam en 26 november in Harderwijk.

RADIO 1: Chemiebedrijven begingen duizenden overtredingen
Negen op de tien chemiebedrijven houden zich niet aan de veiligheidsregels. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar NRC over schrijft. Het gaat bijvoorbeeld om de brandbeveiliging die niet goed is en machines die slecht worden onderhouden, waardoor giftige gassen kunnen ontsnappen. Zeven procent overtreedt stelselmatig de regels, zeggen de onderzoekers.

 
 
Agenda

MVK Opleiding
8 oktober 2019*
*Startgarantie
20 november 2019


HVK Opleiding
16 oktober 2019
26 november 2019  


Praktijkopleiding PBM
18 september 2019HVK modulair
Startgarantie

11 oktober 2019
28 november 2019
2 december 2019
4 december 2019

Hoe kunnen onze consultants u helpen
 
Na- en bijscholing voor veiligheidsdeskundigen
 
Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust. We helpen u graag verder.
Volg ons via:
Twitter
LinkedIn
YouTube
Facebook
 

Verstuurd naar: _t.e.s.t_@voorbeeld.nl

Copla, Postbus 279, 3840 AG Harderwijk, Nederland